Gazdaság bemutatás:


Őstermelőként, 20 éve kezdtük meg a kecsketenyészeti tevékenységet, a a Mátra lábánál, fekvő festői településen Nagyrédén.

Farmunkon, - ami tulajdonképpen egy kis családi gazdaság - mindennek megvan a helye. Kecskéinket ridegtartásban tartjuk, de meleg istálló várja őket zord idő esetén. A fejőház gépesítve van, ahová a fejőskecskék boldogan, egymást követve vonulnak be, hiszen finom abrakkal kedveskedünk, míg ők leadják a tejet.

Tejtermékeket magunk állítjuk elő, saját  kecskeállományunk (40-45 az állandó létszám) friss és egészséges tejéből.

Kecskéinket naponta legeltetjük, 3-4 órát, sétálgatva, legelészve, megtesznek, úgy 4-5 km-t, a mellettünk lévő gyönyörű erdős ligetes részen, hogy a tejük ne csak nagyon finom, gyógy és fűszernövényektől illatos, hanem egészséges is legyen.

Aki a mi kecskéink tejét, és abból készült termékeket fogyasztja, annak immunrendszere sokkal ellenállóbb lesz, a szervezetét támadni próbáló betegségekkel szemben.

A friss kecsketejet a sajtműhelybe visszük, az ott lévő tejhűtőbe, ahol 5 fokon tartjuk a kecsketej rajongóknak.  Kecskesajtot kétnaponként készítünk, az igényeknek megfelelően.

A farm vendégházában gasztronómiai különlegességekkel várjuk a hozzánk ellátogató vendégeinket.

e-mail icon Facebook icon